Mick Jagger i Keith Richards susreću Brian Jonesa

Travanj – 1962.

Mick Jagger i Keith Richards susreću Brian Jonesa.

Susret se dogodio u Ealing jazz klubu, u Ealingu (Zapadni London). Brian Jones je svirao gitaru u bendu pjevača Paul Jonesa. I nije nastupao pod svojim imenom već pod pseudonimom Elmo Lewis.

No, ovaj susret ima svoju povijest. Seže dvije godine unazad, kad Jagger susreće Richardsa, koji je impresioniran snopom ploča koje je Jagger nosio.

Zajednički interes ih je vezao i osnivaju svoj mali bend Blue Boys. Svirali su većinom blues standarde Muddy Watersa, Chuck Berrya, Bo Diddleya i ostalih obojenih blues muzičara.

U to se vrijeme otvorio jazz klub u kojem su nastupali Blues Incorporated, Alex Cornera. Prilikom posjete klubu, susreću Brian Jonesa.

U međuvremenu Jagger i Richards šalju Alexu svoje demo trake sa svojim najboljim izvedbama. Ovaj biva oduševljen ovim duom, promovira Blue Boyse u svom klubu i  Jagger i Richards uskoro počinju svirati s Blues Incorporated.

Iz te suradnje se de facto rađaju The Rolling Stonesi, jer, u Blues Incorporated su svirali Charlie Watts, kasnije bubnjar Stonesa i Ian Stewart, klavijaturista koji će Stonesima biti podrška u studiju i koncertima do današnjih dana.

Eto, to bi bila mala priča o embriju iz kojeg su nastali The Rolling Stones.

Povezani članci