The Rolling Stones – „Paint it Black“

Svibanj – 1966.

The Rolling Stones izdaju singlicu „Paint it Black“.

Prethodilo joj je izdanje albuma „Aftermath“, koji kao četvrti po redu, napokon donosi tandem Jagger/Richards u punom svijetlu.

Naime, „Paint it Black“ i ostale kompozicije s albuma su isključivo djelo članova grupe, te se ovaj album smatra prijelomnim u karijeri ovog benda. U stvari, krucijalnim u mnogim segmentima.

Idemo redom.

Singlica „Paint it Black“ se penje na prva mjesta top lista sa obje strane Atlantika.


Rolling Stones – „Paint it Black“

Nosi je rif kojeg svira Brian Jones na sitaru. (Sitar je bio samo jedan od novih instrumenata koje je Brian uveo). Stvarajući novi trend, Brian možda čak i nesvjesno otvara širom vrata undergroundu koji objeručke prihvaća egzotične instrumente kao dio muzičke slike. U stvari, moglo bi se reći, da je bilo na cijeni, što čudniji instrument, to veća pažnja.

No, ovo je tema za daleko veći osvrt, ali moram spomenuti, Brian je osim sitara, na albumu koristio harmoniku, japanski koto i marimbas, u stvari Afrički ksilofon.

I bez svega ovoga, „Paint it Black“ i album „Aftermath“ lansiraju Stonese u zvijezde i visine u kojima obitavaju do današnjih dana.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci