Blondie – “Pollinator”

Svibanj – 2017.

Ovih dana postaje jasno da rockeri nikada neće u mirovinu, ma koliko se zaklinjali i prenemagali nad godinama, bolestima i inim razlozima odustajanja od aktivnog rockerskog života.

Primjera za to ima oko nas na tone, doslovno, tako da je izlišno spominjati ikoga posebno.

Stoga nije začudila vijest da Blondie “ponovo jaše“. Po tko zna koji put se izdižu iz vlastitog pepela i ako je vjerovati tradiciji, u taj isti pepeo će potonuti, te time samo zaokružiti jedan „za njih prirodni ciklus“.

Ne zaboravimo, nema tog broja koji bi pokrio propadanje, uzdizanje i ponovno propadanje ovog karizmatičnog sastava. Ako se ikada bude pisala povijest muzike s tog aspekta, onda će Blondie biti na najvišoj mogućoj poziciji.

Dakle, Blondie su izdali album i dali mu ime “Pollinator” . Da bi potvrdili ozbiljnost svojih namjera, u medije su pustili udarnu singlicu “Fun”.


Blondie – “Fun”

Pored pokretačke snage benda Debbie Harry i Chris Steina, na snimanju albuma su sudjelovala velika imena. Tu su u prvom redu Joan Jett i Laurie Anderson, koje gostuju u pjesmi “Doom Or Destiny”, dok The Gregory Brothers sudjeluju u pjesmi “When I Gave Up On You”.

Album se snimao u prestižnom studiju, The Magic Shop, u kojem je David Bowie proveo posljednje dane svojeg kreativnog života.

Za producentskim pultom je stajao John Congleton, poznat iz suradnje sa St Vincentom, David Byrneom i John Grantom.

Album je u biti neka vrst “revivala“, odnosno prema riječima sudionika ovog projekta, Blondie se namjeravao vratiti izričaju iz doba nastanka albuma “Plastic Letters“ i “Parallel Lines”.

Nakon albuma “Ghosts Of Download”, izdanim 2014. godine, koji je prošao poprilično nezapaženo i ovaj nije baš ispunio očekivanja, Blondie je ostao tu gdje je bio, na polici po kojoj i dalje pada prašina.


Blondie – “Pollinator” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci