David Gilmour najavljuje novi album ’Luck and Strange’

Sada više nema dvojbe, nakon devet godina od izlaska njegovog posljednjeg albuma, David Gilmour gitarist i bivši frontman Pink Floyda i službeno je objavio da će novi album ’Luck and Strange’ ugledati svjetlo dana 06. rujna ove godine.

Album je sniman više od pet mjeseci, a imati će osam novih pjesama i jednu obradu pjesme Between Two Points braće Montgolfier.

Većinu lirike je, kao i na njegovim prethodnim albumima, napisala Davidova supruga Polly Samson, a na pitanje koja je tematika samog albuma ’Luck and Strange’ oboje su odgovorili da će to biti starenje i umiranje.

Glazbenici koji su sudjelovali u stvaranju ovog albuma su Guy Pratt i Tom Herbert na basu, Adam Betts, Steve Gadd i Steve DiStanislao na bubnjevima, Rob Gentry i Roger Eno na klavijaturama uz gudačke i zborske aranžmane Willa Gardnera.

Poseban je kuriozitet i to što naslovna pjesma uključuje i snimak pokojnog klavijaturista Pink Floyda Richarda Wrighta snimanog 2007. godine na jam sessionu u Davidovoj kući.

Album se već sada može prednaručiti na službenom Gilmourovom webshopu, a već u petak izlazi i videospot za prvi singl “The Piper’s Call”.

Ostaje nam samo nada da će nakon objave novog albuma uslijediti i turneja koja nas neće mimoići i da će nam David Gilmour ponovno prirediti spektakl kakvom smo imali priliku prisustvovati u Puli 2015. godine.


David Gilmour – “The Piper’s Call”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci