Jethro Tull – “The Jethro Tull Christmas Album”

Rujan – 2003.

Jethro Tull lansira ciljani album za Božić,. Kao i mnogi albumi prije ovoga, album je u potpunosti okrenut slavljenju rođenja i svemu oko njega.
I tu negdje završava klasična priča o sličnim izdanjima, ali ne i kod ovog!

Mnogo je razloga za ovu tvrdnju, pa krenimo redom.

Kao prvo, sve što je do današnjih dana izdao Anderson pod kapom matične grupe Jethro Tull je kvalitativno toliko visoko, da nije ni čudo da ne postoji ni jedna tribute grupa koja bi izvodila opus grupe Jethro Tull.


Jethro Tull – “Christmas song”

Drugo, na albumu se nalaze „ušminkani“ standardi grupe koji se referiraju na Božić: „A Christmas Song“, „Another Christmas Song“ i „Ring Out Solstice Bells“

Na albumu su klasične obrade „božićnih standarda“: „Holly Herald“, „God Rest Ye Merry Gentlemen“, „Pavane“, „Greensleeved“, „We Five Kings“ i „Bourée“


Jethro Tull – “Bourée”

Tu si i nove verzije pjesama Jethro Tulla koje u sebi nosi zimski mraz i „polarni ugođaj“, „Jack Frost And The Hooded Crow“, „Weathercock“ i „Fire At Midnight“

Tu je još i pjesma sa solo albuma Martin Barea, „Winter Snowscape“ u kojoj je sudjelovao i Ian Anderson.

I naposljetku nove pjesme, „Birthday Card At Christmas“, „Last Man At The Party“ i „First Snow On Brooklyn“ , koje za divno čudo ili pak, normalno, ne odskaču od ostalih na albumu.

Kad se sve skupa zbroji, dobivano album koji slušaju progeri na Božić!

Ili da citiran jednog kritičara s neta: „Ovo je jedini Božićni album koji se isplati kupiti!“


Jethro Tull – “The Jethro Tull Christmas Album” / full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh