Kako su dobili ime: Jethro Tull?

Kad je Ian Anderson pokrenuo prvi bend, dao mu je ime po klavijaturisti?, John Evanu. Bio je to klasični blues band, kakvih je u to vrijeme bilo na tisuće po kvadratnom kilometru urbanog prostora.

Gladni dokazivanja i svirki, nastupaju u lokalnim pubovima i klubovima. Kako je broj takvih scena bio ograničen, pribjegavaju triku koji se na dugu stazu isplatio. Naime, kad bi „ispucali” sve pozornice u okruženju, bandu bi jednostavno promijenili ime i krenuli ispočetka.

Tako da je prvobitno John Evan Band (prije toga the John Evan Smash) uskoro postalo Navy Blue, pa zatim, Ian Henderson’s Bag o’ Nails i naposljetku Candy Coloured Rain. Vjerojatno je među tim imenima bilo još “međuimena”, ali povijest ih nije zabilježila. Posljednje ime Jethro Tull je došlo kad se band već formirao i bio spreman ući u studio za snimanje prvog albuma.

Ime Jethro Tull potječe od imena pionira moderne poljoprivrede u osamnaestom stoljeću. Pravi Jethro je bio jedaa od najvećih osoba svog doba, jer je unaprijedio poljoprivredu do te mjere da je glad njegovom zaslugom polako počela nestajati s Britanskog otoka.

Eto, ostatak, ako ne znate, na MLP-U portalu ima obilje materijala o Jethro Tull. (Samo upišite ime u tražilici na vrhu stranice.)


Jethro Tull – “Dharma For One”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh