The Beatles – prvi nastup u USA!

Veljača – 1964.

Često se postavlja pitanje, ne kako je sve skupa počelo, jer proces ipak nije trajao samo par mjeseci ili godina i nemoguće je jednoznačno odrediti točku od koje je krenula lavina, već, kad, tko i gdje?

Odgovor na pitanja su:

11. Veljače 1964., The Beatles, Coliseum u Washingtonu!

Ta tri pojma daju odgovore na sva pitanja vezana za veliki događaj, kad su the Beatlesi, pred 8000 raspamećenih fanova, većinom šiparica, (neki izvori kažu 20 000), priredili prvi koncert na američkom tlu.

Bio je to trenutak koji je jednostavno čekao da se dogodi, jer rani rock ‘n’ roll  više nije bio mlad, Elvis je već počeo skretati s pravovjernog puta, praznina je bila ogromna, a mlada publika gladna, pregladna idola.

Četiri mulca koji su jedva napunili godina da dobiju osobnu kartu, sletjela su počekom Veljače na američko tlo i počeli ispisivati povijest. A da će ona biti ispisana zlatnim slovima vidjelo se par dana prije prvog nastupa, u emisiji Ed Sullivan Show, kad su the Beatles po prvi put nastupili i dakako, izazvali opći kaos u studiju.

The Beatlesi su poharali UK prije dolaska u Ameriku i daleko od toga da je beatlemanija počela s dolaskom u Ameriku, ali na globalnoj razini, nastup u emisiji Ed Sullivan Show i koncert na Coliseumu su bila dva događaja koja su omeđila povijest moderne muzike i podijelila je na vrijeme prije i vrijeme nakon the Beatlesa.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh