Billy Idol – „Rebel Yell“

Studeni – 1983.

album-art

00:00

Billy Idol izdaje drugi album koji ga lansira među zvijezde na američkom tržištu. Sam pojam zvijezde i ne bi bio toliko čudan da nije njegove prošlosti, koja je u svojim korijenima nosila negaciju tog tretmana.

No, vrijeme čini svoje.

„Rebel Yell“ izlazi u Prosincu 1983. godine i sa sobom nosi pregršt standarada koji će ga držati na površini još dugo vremena nakon njegova izlaska. Spajajući nespojivo i povlađujući tek lansiranom MTV-u, Billy Idol porobljava Ameriku i pored svog pankerskog imagea i bunta kojeg nosi. Dapače, ta pankerska gorčina će mu omogućiti izradu svog stila, kako u originalnim kompozicijama tako i u obradama.


Billy Idol – “Rebel Yell”

Nema smisla ovdje nabrajati sve njegove hitove, ali jedno moram podcrtati – svi u sebi nose dio one sirove punk energije, koja uz ubitačne ritmove jednostavno ne može podbaciti.

Billy Idol svoj uspjeh može zahvaliti svojoj matičnoj grupi Generation X, s kojom se probio na tadašnju scenu. Između ostalog, grupa se izdvojila iz mase sličnih, jer  je kao  i The Jam, priznavala svoje uzore i od njih uzimala esencu koju će razviti kao svoj stil.


Billy Idol – “Flesh For Fantasy”

Vrhunac te adaptacije vremenu u kojem nastaje, muzika Billy Idola doživljava baš izlaskom spomenutog albuma, te je zbog toga zaslužio mjesto u današnjoj rubrici vremeplova.

Dakako, Billy je i dalje izdavao velike energične hitove, ali sve je to bilo potvrđivanje statusa kojeg je stekao albumom „Rebel Yell“.


Billy Idol – „Rebel Yell“ – full album


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh