Nick Mason – “Unattended Luggage”

Kolovoz – 2018.

Nick Mason izdaje box set sa svojim solo albumima. Ovaj je potez definitivno potvrđuje da se Nick vratio iz hibernacije u kojoj je obitavao 25 godina.

Box set nazvan “Unattended Luggage”, sadrži solo albume ovog bubnjara grupe Pink Floyd.

Prvi solo album kojeg je Nick snimio 1981. godine, “Fictitious Sports”, teško da bi se mogao nazvati tim imenom, ali ova je tematika obrađena u rubrici Vremeplov.

Druga dva albuma Nick je snimo u suradnji s gitaristom grupe 10CC, Rick Fennom. Album “Profiles” izdaju 1985. godine, dok 1987. godine izdaju album “White of the Eye”, koji je u stvari muzika iz filma. Sve u svemu mršavo izdanje i teško da će ikoga privući osim okorjele fanove grupe Pink Floyd i kolekcionare, a njih ima. Stoga je box setu zagarantirana “prođa“.

Inače Nick Mason je ponovo došao pod svjetla reflektora svojim projektom Nick Mason’s Saucerful Of Secrets.

Radi se o bendu koji na scenu vraća drugi album matične grupe.  S njime je Mason održao nekoliko turneja, koje su redom opisane ka ouspješne.
S obzirom na materjal i kalibar muzičara u bendu, nije ni čudno!


Nick Mason – “Unattended Luggage” / najava!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh