Little Eva – “Loco-motion”

Lipanj – 1962.

Little Eva izdaje svoj najveći hit “Loco-motion”.

Kompozicija postaje jedna od najprepoznatljivih u pop okruženju i tijekom vremena stječe status rock klasika. No, iza nje je veoma burna prošlost.

Kao prvo, stvorena je od Gerry Goffina i Carole King. (Carole King će poslije postati poznata folk pjevačica, s pregršt hitova u svom repertoaru.). Pjesma je bila napisana za tadašnju pop zvijezdu Dee Dee Sharp, ali ova radi kobnu grešku. Odbija je kao neatraktivnu i besperspektivnu za ikakav uspjeh na top listama.

“Loco-motion” biva ponuđena Little Evi, koja objeručke prihvaća ponuđenu šansu za uspjeh. I on nije izostao. “Loco-motion” se po samom izlasku penje na top liste, s obje strane Atlantika.


Little Eva – “Loco-motion”

I to nije sve, jer se vraća na Top 5 još dva puta. Dakle, prvi je put osvojila #1 mjesto top lista s Little Evom, 1962. godine, kad je izdana. Potom je uzimaju rockeri Grand Funk Railroad, 1974. godine i penju se s njom ponovo na prvo mjesto top liste. Naposljetku Kylie Minogue, 1988. godine obrađuje kompoziciju i s njom dolazi na #3. mjesto top liste.
Impresivno!

I za kraj ovog malog osvrta u prošlost, da se vratim na skladateljski duo, Gerry Goffin i Carole King.

“Loco-motion” je bila druga pjesma koja je u povijesti diskografije došla na prvo mjesto top liste u dva sasvim različita razdoblja. Prva pjesma kojoj je to uspjelo je bila “Go Away Little Girl”, pjesmu su napisali, ponovo, Gerry Goffin i Carole King!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh