Jethro Tull – “Stormwatch”

Rujan – 1979.

Jethro Tull izdaje dvanaesti album „Stormwatch“.

U muzičkim analima će ostati upamćen kao treći album „folk trilogije“, („Songs from the Wood“, „Heavy Horses“), iako, ruku na srce, album sadrži samo tri kompozicije koje bi se mogle okarakterizirati kao folk. No, pečat koji mu je udaren onda, nosi i danas.


Jethro Tull – “Dark Ages”

Na albumu se Ian Anderson ukrcaje na aktualni eko vlak, te pjesmama dominira lirika kojoj je dao zadatak prikazati odnos zaštite prirode, s jedne strane i novca, s druge strane. Drugim riječima, uzjahao je na krilima trenda koji se u nekoj embrionalnoj fazi nadzirao kao “sljedeća velika stvar“.

O kvalitete napisane rijeći ipak nema smisla razglabati, jer zna se tko je Anderson i što može i kako može.


Jethro Tull – “North Sea Oil”

„Stormwatch“ je ujedno i posljednji album na kojem svira „klasična postava“ iz sedamdesetih. Nakon prateće turneje bend napuštaju Barriemore Barlow, John Evan i Dee Palmer. No, ni to nije bilo dovoljno. Za vrijeme turneje John Glascock umire od komplikacija sa srcem.
Ukratko, nakon ovog albuma i turneje, uz Andersona ostaje samo Martin Bare.

Album se penje na to liste poglavito u Europi, dok na Otoku i Americi nije ugledao poziciju.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh