Jethro Tull – “Crest of a Knave”

Rujan – 1987.

album-art

00:00

Jethro Tull izdaje šesnaesti studijski album “Crest of Knave”.

Album predstavlja prekid faze synth rocka kojem su bili skloni tokom 80-tih.

“Crest of Knave” vrača stvar na 70-te gdje su omjer akustike i električne gitare bili dobitna kombinacija. Odlične pjesme “Budapest”, “Steel Monkey”, “Farm of the Freeway”, … , prizivaju neka bolja vremena.

Zanimljivo da je ovaj album dobio Grammy u kategoriji Hard Rocka i Heavy Metala pobijedivši Metallicu, što je izazvalo dosta kontraverzi, jer je pitanje da li se tu radi uopće o Heavy Rock albumu.

U svakom slučaju ništa protiv da takvi velikani rocka dobiju Grammya.


Jethro Tull – „Steel Monkey“

Album je nakon neuspješnog “Under Wraps” bio komercijalni uspjeh. Ni kritika ga nije dočekala na nož, dapače.

Što se top lista tiče, ni tu nije podbacio. U Americi se penje na 32. mjesto Billboarda, dok u Engleskoj dolazi na devetnaesto mjesto nacionalne top liste. I na top listama diljem Europe i Japana nalazi svoje mjesto.

Sve u svemu, uspješan povratak!


Jethro Tull – “Crest of a Knave” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh