The Hollywood Vampires – “The Hollywood Vampires”

Rujan – 2015.

U veljači 2015-te godine se oformila nova “super grupa”, koju su tvorili, Alice Cooper, Johnny Depp i Joe Perry.

Mjesec dana nakon toga, pomalo neočekivano, stiže vijest da se grupi pridružuje Paul McCartney. Sir Paul je načuo da se grupa, koja je sebi dala ime “The Hollywood Vampires”, namjerava posvetiti svim muzičarima koji više nisu s nama, ali isto tako, svim muzičarima, koji su potonuli u paklu droge, a da nisu uspjeli u životu.

Kako su i najavili, na albumu su se našle obrade kompozicija, njih 12, ali i novonapisane (“Raise the Dead” i “Dead Drunk Friends”). McCartney je pridonio svojom obradom “Come and Get It”, koju je svojevremeno napisao za Badfinger, a ponovo je snimio u kolaboraciji sa svojim bubnjarem.


Hollywood Vampires – “The Last Vampire” 

Nabrojana ekipa nije bila sama. S njima su u studiju još bili Slash, Dave Grohl, Brian Johnson, Perry Farrell, Robby Krieger, Joe Walsh, Kip Winger, Zak Starkey .. i još po koje zvučno ime.

Interesantno je da se na albumu pojavio i glumac, legenda Heavy Metala, Christopher Lee.

Omot je veoma interesantan, izgledom stare debele, kožom uvezene knjige, koja dakako asocira na “vampirska vremena“. Dizajner je John Varvatos.

Rad na samom albumu je počeo sada već davne, 2012. godine. Trebalo je pune dvije godine da se ideja uobliči, počne realizirati i dakako, dobije svoje završne konture u studiju.


Hollywood Vampires – “Whole Lotta Love” 

Informacije radi, samo ime “The Hollywood Vampires” potiče od grupe “entuzijasta”, da ne kažem, teških rock ‘n’ roll pijanaca, koji su je oformili kako bi dali pečat svojoj svakodnevnoj aktivnosti. Članovi ovog cjenjenog i nadasve prestižnog kluba su bili Alice Cooper, John Lennon, Harry Nilsson, Keith Moon, Bernie Taupin, Jim Morrison, Mickey Dolenz, Jimi Hendrix…….

Sav prihod od prodaje albuma i svih drugih nosača zvuka, kao i sav prihod kojeg napravi ovaj projekt, ide zakladi MusiCares, koja se brine o propalim muzičarima.


The Hollywood Vampires – službeni trailer!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh