Guns N’ Roses & milijun!

I to se može!

Guns N’ Roses su nekada davno bili gladni rockeri koji su svojim prvim albumom pomeli top liste diljem svijeta i sebe ustoličili u prvorazrednu svjetsku senzaciju. “Appetite for Destruction” je jednostavno planuo i postao jedan od najimpresivnijih i najpodavaniji debut albuma u povijesti moderne muzike.

Godinu nakon impresivnog prvijenca, diskografska kuća izdaje EP “G N’ R Lies”, koji se uzima kao njihovo drugo studijsko ostvarenje.

Prošle su godine do sljedećeg izdanja i ono se dogodilo u obliku dva albuma “Use Your Illusion I ” i “Use Your Illusion II”. I to je bilo sve od benda u tom razdoblju.

Nakon napornih i plodnih turneja bend se raspada i samo Axl Rose ostaje kao originalni član koji ujedno ima pravo na ime benda. Povremeno odlazi na turneje i u biti Axl sam sa sasvim drugom ekipom lansira posljednji studijski album benda “Chinese Democracy”, skoro petnaest godina od prethodnika.

Vrijeme je prolazilo, Axl je odlazio na turneje s sastavom koji u biti nije imao puno dodirnih točaka s originalom, ali nekako su se održavali na površini. Tokom vremena i ta je postava stekla reputaciju te je Axl počeo ubirati kredite za upornost „na cesti“.

Za vrijeme pauze od posljednje „solo“ turneje Axl susreće Slasha i počinju pregovori oko udruživanja radi zajedničke suradnje. Ili bolje rečeno, armije skupih advokata su počeli pregovarati, jer projekt Guns N’ Roses je odavno postao “big business“.


Guns N’ Roses – “Paradise City”

Slashu i Axlu se pridružuje Duff McKagan i kostur za nove pothvate je bio spreman. Odmah su lansirane vijesti o ponovnom ujedinjenu i na dobro pripremljenom terenu, počele su turneje, koje evo traju već drugu godinu. Tržište se ne može zasititi ovog sastava, te ovi debelo iskorištavaju potražnju, namećući ogromne cifre organizatorima njihovih koncerata. (po koncertu ubiru 5 milijuna dolara!).

Mašinerija se kotrlja i nedavno stiže vijest da će Guns N’ Roses ovog ljeta ponovo doći u Europu. Vijest je odjeknula kao bomba i u trenutku kad su puštene karte u prodaju, u toku prvih 24 sata, prodano ih je više od milijun.
Impresivno!

Za bend koji je posljednji album izdao prije skoro deset godina, u biti prije više od dvadeset godina, s originalnom postavom, ovo je ipak fenomen. Fenomen koji ukazuje na mnogo toga u muzici i njenom okruženju, ali to ću ostaviti za neku drugu priliku.

Guns N’ Roses su u Europi ovo ljeto, ako do sada niste nabavili kartu, sada je vjerojatno prekasno!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh