Giuliano & Marijan Ban – “Jugo”

Prosinac – 1998.

Uvijek sam se nekako potajno nadao, da će se naći netko od umjetnika s dalmatinskog podneblja i bar pokušati napraviti ono što je Goran Bregović uspio s Bijelim Dugmetom. Drugim riječima, da će pokušati dokučiti tu magičnu formulu i spojiti dalmatinski ugođaj s rock senzibilitetom.

Na stranu što su iz Splita potekli dobri bendovi, ako ne i veliki, (Metak, Daleka Obala, Tutti Fruti, Đavoli..), izuzimajući Tomu Bebića i u rijetkim slućajevima Cime, ipak se do današnjih dana nije profilirao nitko tko bi na scenu donio dašak Dalmacije u (klasičnom) rock pakovanju.

Najdalje u tome su otišli, namjerno ili slučajno, Marijan Ban i Guliano s pjesmom “Jugo”. (Tomislav Mrduljaš, muzika i Šime Gržan / Jasminka Uršić lirika)

Uhvativši “muzu za guzu” tim je na scenu donio jedinstveni uradak s mirisom mora, dalmatinskog klapskog pristupa i rock senzibiliteta.

Za ovo što možete poslušati dolje, mogu samo reći, svaka čast svakom od kreator i izvođača,  i na drugu, možda nenadoknadiva šteta što je “Jugo” ostalo samo u svom esencijalnom postojanju!


Giuliano & Marijan Ban – “Jugo”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh