Emerson, Lake & Palmer!

Objavljeno 9.06-2019.

Prvi album je izašao prije nekoliko dana.

Grupa je na turneji i jedan o prvih nastupa imaju u Švicarskoj. Nemaju dovoljno na repertoaru da bi „napunili“ koncert, te improviziraju.

Ovo je jedinstvena prilika da vidite EL&P u ovakvom izdanju, jer nakon što su kompletirali drugi album, pa nadalje, sve do raspada, izvode svoje kompozicije u maniri copy/paste originala na vinilnim izdanjima.

Prvi album je iznenadio kritiku, koja nije imala reference za koju bi se uhvatila pri ocjenjivanju albuma, ali zato je publika bila jedinstvena, dovela ga je na top liste!

Poslušajte, a i pogledajte, kako je tekao jedan od prvih nastupa ove velike grupe.


Emerson, Lake & Palmer – Knife Edge / Live in Switzerland, 1970

Emerson, Lake & Palmer – “Take A Pebble” / Live in Switzerland, 1970

Emerson, Lake & Palmer – “Barbarian” / Live in Switzerland, 1970

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Emerson, Lake & Palmer

na vrh