Emerson, Lake & Palmer – “In the Hot Seat”

Rujan – 1994.

Emerson, Lake & Palmer izdaju deveti i posljednji studijski album “In the Hot Seat”.

Bilo je to vrijeme kad je ime Emerson, Lake & Palmer malo značilo na učmaloj veteranskoj sceni.

Album ni tada, u nikakvoj konkurenciji nije uspio na sebe svratiti pozornost.

Puno se toga lošega skupilo u nastajanju ovog albuma, tako da u biti, izuzev komercijalnog ne postoji neki ozbiljniji razlog postojanja ovog izdanja. Ili pak obrnuto, sam sadržaj, neinventivnost pa i manirizam u tolikoj mjeri ruše sliku najkreativnijeg trija progresivne muzike, da je bilo žalosno slušati ono što izlazi iz zvučnika.
Takav, sterilni sadržaj albuma je djelomično rezultat tenzija između Keith Emersona i Greg Lakea. Animozitet se probudio ulaskom u studio i nije nestao do svršetka snimanja. Dakle prvi preduvjet je bio tu.


Emerson, Lake & Palmer – „Hand of Truth“

Nadalje, bilo je to vrijeme kad je Keith Emerson imao problema sa živcem na ruci, točnije, nije mogao normalno svirati. Čak ni operacija nije puno pomogla. (nažalost u ovoj činjenici i leži jedan od osnovnih motiva za samoubojstvo Emersona!)

Po izlasku album nema skoro nikakvu zastupljenost u medijima, a i postaje jedini album ove grupe koji se ne penje na Billboardovu listu albuma. Kad je Billboard okrenuo leđa grupi, s tolikim tržištem iza sebe, onda postaje jasno o čemu se radi.

Ni akteri se nisu pohvalno izrazili o ovom albumu, tako da ostaje u povijesti zabilježeno, „tog Rujna 1994. godine je izašao posljednji album, nekada velike, grupe Emerson, Lake & Palmer“.


Emerson, Lake & Palmer – “In the Hot Seat” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh