Caravan – “The Unauthorized Breakfast Item”

Kolovoz – 2003.

Kad je početkom 2003. godine osvanula najava da bi najnovija inkarnacija grupe Caravan mogla izdati novi album, rijeko tko se osvrnuo na tu vijest. Ne zato što nije bilo zainteresiranih, već jednostavno što se Caravan u svojim posljednjim izdanjima nije baš proslavio. I dakako, izgubio veliki dio podrške auditorija.
Stoga dan izlaska nije bio neki dugo očekivani dan, ali, … .

I tu počinje lijepa priča. Album od kojeg se malo i ništa očekivalo je opovrgao sve (opravdane) skeptike. Teško je zaključiti odakle je sve skupa došlo, ali ekipa u studiju hvata „muzu za guzu“ i rezultat je iznad očekivanja.

Možda su hvalospjevi i pretjerani, ne znam, ali da je Caravan izdao najbolji album u posljednjih dvadeset / trideset godina, to sigurno stoji. Na stranu što su članovi benda svi prekaljeni „prvoborciCanterbury pokreta, na stranu što je i David Sinclair (suosnivač benda) dao zeleno svjetlo albumu sudjelujući i u jednoj kompoziciji na klavijaturama, album je i bez toga jednostavno dobar. (dakako, nemojmo smetnuti s uma da govorimo o Canterbury sceni!)


Caravan – “It’s Getting a Whole Lot Better”

Album obiluje iskrama koje se kod Caravana nisu odavna vidjele, inspiracija je bila prisutna cijelom duljinom trajanja snimanja, napisani materijal je ispao neobično dobar, komotno se može usporediti s materijalom iz sedamdesetih, produkcija odlična i što je najbitnije, onaj osjećaj kojeg imate kad pred sobom imate komad „dobrog vinila“.

I još nešto, slušajući album i imajući na umu da je izdan 2003. godine, neminovno se nameće poredba i zaključak da je uspješno prebrodio evoluciju zvuka i pri tom nije izgubio esencijalnu crtu koja je davala grupi pečat.

Sve u svemu, dobar album legendarne grupe i to je to!


Caravan – “Smoking Gun Right for Me”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh