Boz Scaggs – „Boz Scaggs“

Čudestan album za svako uho!

Želite li se ugodno opustiti i uživati slušajući muziku?
Želite li čuti nešto što ste oduvijek željeli, a niste znali kako doći do tog?
Želite li idealnu pozadinsku muziku dok neobavezno čavrljate ili sjedite za stolom uz svijeće?
Volite li blues?
Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja – DA, onda je ova preporuka za vas!

Drugi solo album američkog glazbenika Boz Scaggsa, istoimenog naziva.

I da se razumijemo, da biste zavoljeli ovaj album, ne morate voljeti ovakvu vrst muzike, jer sadržaj na njemu daleko odskače od žanra kao takvog.

I to je ono što ga izdvaja iz gomile sličnih.

Sve je to još garnirano s kolačem koji dolazi na kraju. Naime, i pored toga što svaka kompozicija može izdržati konkurenciju na radio frekvencijama blues / skoro country orijentirane muzike, ipak jedna odskače i čini ovaj album još više posebnim.

Usudio bih se reći, diže ga u visine, gdje ne postoji riječ, zaborav.


Boz Scaggs & Duane Allman – “Loan Me A Dime”

KOmpozicija je „Loan Me a Dime“, traje 12 minuta, te pored Bozovog glasa i nevjerojatne atmosfere, gitara Duane Allmana je ta koja se ne zaboravlja. Dvanaest minuta uživancije, za koje biste poželjeli da nikad ne prestanu, dvanaest minuta koji su ušli u povijest urbanog bluesa i postala skoro pa referenca cijelog trenda.

Ne vjerujete – poslušajte !

Boz Scaggs je nakon ovog albuma izdao još mnoge albume, od kojih je „Silk Degrees“, bio komercijalno daleko najuspješniji, ali on je već koračao utabanom stazom, te i pored osvajanja top lista i promicanja autora, ipak svoje postojanje mora zahvaliti ovom albumu.


Boz Scaggs – „Boz Scaggs“  / full album

https://www.youtube.com/watch?v=71f-4HHrU6M

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh