Bad Company – “Straight Shooter”

Travanj – 1975.

Globalna slava katkad ima svoju cijenu i to tešku. Grupa Free se raspala u kaosu droge i alkohola, do te mjere da su članovi jedva funkcionirali.

Paul Rodgers i Simon Kirke ipak imaju snage, čiste se od svih poroka i kreću dalje. Osnivaju Bad Company i u grupu pozivaju Boz Burrella i Mick Ralphsa. Pored neospornog integriteta dvojice pridošlica, osnovni uvjet pristupanju grupi je bila nikakva ovisnost o drogi i alkoholu. Štoviše, alkohol i droga su bili strogo zabranjeni unutar grupe cijelog vijeka njenog života, o čemu je Rodgers kao osnivač i te kako vidio računa.

Prvi album je poharao top liste, ustoličio ih kao koncertu atrakciju, te se s nestrpljenjem očekivao nasljednik.

Drugi studijski album “Straight Shooter” je ugledao svjetlost dana i pobrao mješovite kritike. Teško je ipak danas tako gledati njegovu legislativu jer album je i više nego odličan. I ne samo to, kao i prethodnik, nosi velike hitove “Feel Like Makin’ Love” i “Good Lovin’ Gone Bad” koji su mu na singlicama prokrčili put do vrhova top lista. Interesantno je u ovom kontekstu da je danas balada “Shooting Star”, posvećena Jimi Hendrixu postala sinonim za album.


Bad Company – “Feel Like Makin’ Love”

Ipak nakon nekog vremena oni negativni glasovi su se utišali, i danas se album prepoznaje kao vrh kreativnog života grupe.

Ono što je ostalo jest pomalo šlampava produkcija, koja je čak i za to vrijeme, a pogotovo za grupu tog statusa, bila na niskim granama.

Nakon izlaska albuma Bad Company kreće na turneju. Ovaj put su velike dvorane zamijenili stadioni. Postali su koncerti bend broj jedan na svijetu.

I za kraj jedna neobična činjenica. Pored rasprodanih stadiona i najvećih mogućih dvorana, grupa iz nekog nepoznatog razloga nikada nije snimila i izdala album u živo.
Zašto, odgovora do današnjeg dana nema.


Bad Company – “Straight Shooter” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci