The Police – “Fall Out”

Svibanj – 1977.

Punk je bjesnio ulicama meljući ispred sebe sve što je mirisalo na prošlost. Uskačući u trendovski vlak Sting, Henry Padovani i Stewart Copeland osnivaju Police i  kreću u avanturu pod aktualnim, punk kišobranom.
Ne odskačući mnogo od tisuća u okruženju, ulaze u studio i snimaju singlicu „Fall Out“.

Pjesmu je napisao Stewart Copeland i prema kazivanju sudionika, bila je to prva pjesma koju je bend imao u ruci, a da je ličila na nešto što bi mogli objaviti.

Za vrijeme snimanja se dogodilo nešto što je u perspektivi promijenilo sudbinu benda i preusmjerilo ga na put kojim je krenula. Naime, zbog kronične uzbuđenosti, Padovani nije mogao odsvirati gitarske dionice, te je odsvirao samo solo. Sve ostalo je odsvirao Copeland. Bila je to točka na kojoj se pojavila potreba za novim gitaristom (i on je došao nakon izlaska singlice)

Copeland je zaslužan i za izlazak singlice,. Naime, njegov brat Miles je bio vlasnik male diskografske kompanije Illegal Records (dio Faulty Products group), koja je izdala singlicu.

No, singlica po izlasku ne biva primijećena, niti dolazi na ikakvu top listu, ali je dala grupi Police neophodnu dozu materijala za promociju.

Singlica se isto tako nije našla ni na jednom album, osim na kompilacijama.

Nema se puno o ovom izdanju, jer na njemu još nema tragova koje će Police ostaviti u povijesti muzike.

Singlica je jednostavno dokument vremena i simbolički početak jedne velike rock’n roll priče.


The Police – “Fall Out”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci