Heart – “Little Queen”

Svibanj – 1977.

Kad su se pojavile na muzičkoj sceni, sestre Wilson su instant skrenule pažnju na sebe. Iako nisu osnovale grupu Heart, nakon kratkog boravka u njoj su preuzele uzde koje ne ispuštaju do današnjih dana.

Kako i ne bi kad Ann Wilson ima glas koji parira Plantovom, a Nancy gitaru svira u stilu najvećih na sceni. I sam koncept njihov djelovanja je pobudio pažnju, jer iako s dovoljno materijala iza sebe, od početka do danas, koncerti su im podijeljeni u dva djela. U prvom izvode autorske kompozicije, dok u drugom izvode kompozicije iz opusa Led Zeppelin, the Who, … .

Prvim albumom „Dreamboat Annie“ su stekle  reputaciju i sve je izgledalo ružičasto, do povratka s promo turneje. I onda dolazi do otrežnjenja. Naime, prema tvrdnjama diskografske kuće Mushroom Records, bend je imao obavezu snimiti dva albuma, što nitko nije sporio, no, kad su  se pojavili omoti budućeg albuma u medijima, izdavač je na reklamnim panoima nadopisao veoma uvrjedljivu rečenicu punu insinuacija o spolnoj orijentaciji sestara. Ove su dakako reagirale, i došlo je do spora.


Heart – “Barracuda”

Drugi album koji je bio napola snimljen, bez suglasnosti grupe, biva izdan pod imenom „Magazine“, nadopunjen sa živim snimkama, demoima itd.

Interesantno je da kad se Ann vratila u hotel ljuta na diskografsku kuću, u naletu srdžbe je počela pjevušiti, Nancy je zgrabila gitaru i ukratko, nastao je njihov najveći hit “Barracuda” , koji će se naći na trećem albumu „Little Queen“.

Taj treći album potpomognut singlicom “Barracuda” krči put prema vrhovima top lista i milijunskoj tiraži.

U međuvremenu, sud je odlučio djelomično u korist diskografske kuće, djelomično u korist sestara, te one ponovo ulaze u studio i ponovo snimaju sve kompozicije, te izdaju taj drugi album ne mijenjajući njegov naziv.

Album „Magazine“ se po izlasku penje na top liste i tada se događa magičan trenutak, san svih koji su ikada napisali i jednu notu. Oba su albuma istovremeno bila na najjačoj top listi na svijetu, Billboardu,  „ Little Queen“  na #9. mjestu, a prethodnik „Magazine“ na #17. mjestu. (oba su postala platinasta.


Heart – “Little Queen” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci