Rod Stewart – „Da Ya Think I’m Sexy?”

Studeni – 1978.

Rod Stewart seli preko Atlantika, smješta se u LA i počinje snimanje novog albuma, “Blondes Have More Fun”.

Singlica koja ga nosi je ugledala svjetlo dana u Studenom 1978. godine i odmah po izlasku se penje na top liste.

Radi se o velikom Stewartovom hitu „Da Ya Think I’m Sexy?”, s kojim se u potpunosti odmakao od svojih korijena, početnih uspjeha u karijeri.

Ovom singlicom, koja je napravljena u disko maniri i samim albumom “Blondes Have More Fun”, Rod Stewart je proveo mjesece na top listama u Americi, Engleskoj i po svijetu, no muzika je izgubila jednog velikana, koji je svojim glasom obilježio vladavinu bluesa i rocka s dubokim blues korijenima.

Prisjetimo se na trenutak, Rod Stewart je prvu veliku ulogu odigrao na albumu prvijencu Jeff Becka, koji ga je u stvari i katapultirao među zvijezde blues/rock scene.

Nastavak karijere su obilježili izvanredni, pa čak i briljantni solo albumi, s kojima je stjecao vjernu rijeku sljedbenika među ljubiteljima muzike.


Rod Stewart – “Da Ya Think I’m Sexy?”

Kako je inspiracija počela opadati, ime mu je počelo blijedjeti među publikom, suradnici su se rasipali u potrazi za egzistencijom, te Stewart poduzima skoro očajnički korak, seli u Ameriku. I tu se vraćamo na početak ove kratke priče. Nažalost, Rod Stewart se nikada više nije vratio na putanju koju je zacrtao prvim solo albumima.

Da spomenemo još nešto. Da ironija bude veća, jedan od koautora hita „Da Ya Think I’m Sexy?”, je bio i Carmine Appice, tadašnji bubnjar u pratećoj grupi Rod Stewarta, inače originalni bubnjar Vanilla Fudge, pionira progresivnog psihodeličnog rocka na američkom kontinentu.

Čak je Vanilla Fudge obradila ovu pjesmu u svom stilu, ali ni to je nije spasilo da ne ostane redikulozna.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci