Vanilla Fudge – “Spirit of ’67”

Ožujak – 2015.

Pomalo neočekivano, teškaška legenda iz šezdesetih Vanilla Fudge, izdaje album “Spirit of ’67”.

Ponovo oformljeni, ušli su u studio i snimili posvetu, o ćemu, do vremenima svog zvjezdanog statusa. “Spirit of ’67” je u cijelosti posvećen muzici prošlog stoljeća i sastoji se od kompozicija koje su svojevremeno dominirale top listama.

Znajući da je jedan od aduta za postojanja ove grupe, bio i niz obrada tuđih kompozicija, koje su katkad premašivale uvjerljivost originala, namjera je očita, privući sebi izgubljenu bazu fanova, i po mogućnosti privući nove.

U svjetlu te objave nije začudio i izlazak vinilnog izdanja, koje je kao po nekom pravilu, potvrdio status albuma na tržištu.


Vanilla Fudge – “Whiter Shade of Pale”

“Spirit Of ’67” je vratio sastav na klasični Vanilla Fudge zvuk, usporeni/teški, obojen teškom psihodelijom. Koliko su u tome uspjeli, to je več drugo pitanje, koje ću ovdje ispustiti.

Na albumu su se našle i nove verzije nekih starih kompozicija, kao što su “Gimme Some Lovin”, “For What It’s Worth”, i “I Can See For Miles”.

Pored činjenice da je Vanilla Fudge prvi put u biti zajedno, nakon toliko godina i da izdaje album, nad ovim projektom se ipak nadvila sjena. Bez ulaženja u sam materijal s albuma, osjeća se da nešto fali. A fali potpis ritam sekcije. Ritam sekcije koja je harala scenom prije skoro pedeset godina, i koja je davala osnovni pečat ovom sastavu. Nje nema u tom obliku i to sve skupa čini daleko manje privlačnim.


Vanilla Fudge – “The Letter”

Jer, ne zaboravimo, Carmine Appice i Tim Bogert su tvorili najmoćniju ritam sekciju koja je ikada stupila na scenu. Odlaskom Tim Bogerta u mirovinu i njegovo uporno odbijanje za povratkom, prisililo je ostatak grupe da potraže zamjenu. Ne sumnjam u Appicea i njegovo bubnjanje (uostalom, on je jedini kojeg sam čuo da je odradio Bonzov prelaz u “Dazed and Confused”), ali bez Tim Bogerta, Vanilla Fudge je ipak jedan drugi bend.


Vanilla Fudge – “Spirit of ’67” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci