The Who – “Live at the Fillmore East 1968”

Travanj – 2018.

Nakon 40 godina od nastanka snimke, grupa The Who je lansirala album koji sadrži snimke iz legendarne dvorane Fillmore East.

Dva uzastopna koncerta te davne 1968. godine su snimljena i bilo je planirano da se izda živi album, kojim bi se popunila praznina koja je nastala odgađanjem izlaska albuma “Tommy”. Trebao je to biti četvrti album grupe.

Iz danas nejasnih razloga (nivo kvalitete?, današnja tehnika omogučava daleko dublje intervencije?), sama grupa se odlučuje na uzimanje samo jedne snimke s koncerta, “Magic Bus”, te izdaju kompilaciju, album “Magic Bus: The Who on Tour”.

Koji god razlog bio danas je irelevantno, jer tijekom vremena se pojavila sintagma “holly gral živih albuma“, koja se odnosi baš na ove koncerte grupe The Who.

Zaslugom tonskog majstora, Boba Priddena, koji je bio svjedok snimanja koncerata, sve su snimke remasterirane, sređene i pripremljene za izdavanje.

Na albumu se nalaze duga, duga verzija standarda “My Generation”, koju slijede danas već antologijske, “A Quick One…”, “Shakin’ All Over” … . Isto tako, the Who su veoma rado izvodili obrade, pa se na albumu našla “Summertime Blues”, “C’mon Everybody” ....

Interesantno je to da je album bio izlistan samo na Amazonu i nigdje drugdje, te su se pokazale točne spekulacije da će se album naći u širokoj distribuciji u Travnju te godine za velike fešte vinila “Record Store 2018.”

Album je izdan u dva formata, u obliku duplog CD izdanja i trostrukog LP seta.


The Who – “Live at the Fillmore East 1968” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh