The Beatles – “Let It Be”

Svibanj – 1970.

album-art

00:00

Jedna pomalo čudna, da ne kažem frapantna činjenica krasi kasniji dio karijere Beatlesa.

Kako se približavao kraj života ovog jedinstvenog sastava, izdanja su im bila sve ozbiljnija i bolja, da bi na samom kraju, minutu prije raspada, doživjeli jedan od kreativnih vrhunaca.

U stvari, kako su sredinom šezdesetih prestali nastupati i posvetili se samo radu u studiju, njihov opus dobiva veliki zamah i stilski zaokret. Od pjesama napisanih za top liste preobrazili su se u vodeću inovativnu grupu koja na svakom sljedećem projektu, nosi nešto novo.

Tako im je svaki album bio s nestrpljenjem dočekivan, jer znalo se, nešto novo ide!


The Beatles – “Let It Be”

Nemam ovdje namjeru nabrajati od „Sgt. Peppera“, preko „White Albuma“, već samo poentirati s „Let It Be“, kao posljednjem i ne manje velikom albumu The Beatlesa.

Znajući da su članovi banda jedva komunicirali među sobom i da im je zajednički boravak u studiju bio skoro misaona imenica, onda ovaj posljednji album ima daleko veću dimenziju. (ova je tvrdnja demantirana u istoimenom filmu!)

I sam naslov dovoljno govori u kojem je stadiju raspada bila grupa.

Bilo kako bilo, „Let It Be“ izlazi u peti mjesec 1970-te godine i u trenutku izlaska hara po svim mogućim top listama, kako sam, tako i uz pomoć singlica skinutih s njega.

Podsjetimo se, govorim o singlicama: „Let It Be“, „Get Back“, „Don’t Let Me Down“, i naposljetku, spomen na „Sgt. Peppera“, „Long and Winding Road“.

Od samog nabrajanja imena kompozicija, prosječnom ljubitelju muzike se zavrti u glavi.

Više o ovom albumu i njegovoj kreaciji možete naći ovdje!


The Beatles – “Let It Be” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh