Rolling Stones – 50 godina!

Izložba u povodu obljetnice!

Navršava se pola stoljeća postojanja jedne od najvećih grupa svih vremena, Rolling Stonesa.

Kako i priliči “najvećem rock bendu na svijetu”, kreće izložba – pola stoljeća aktivnosti. Namjerno ne pišem rada, jer Stonesi su pored stvaranja muzike bili i te kako aktivni, na svim mogućim poljima. Ne vjerujem da će ova izložba pokriti u potpunosti apsolutno sve aspekte postojanja grupe, ali, bolje sačekati pa vidjeti …

Dakle, svi bivši i sadašnji članovi grupe su donijeli svoje relikvije iz mladosti, očistile su se kućne zbirke, kako bi statusna galerija Saatchi pripremila ovu veliku retrospektivu. Galerija Saatchi je odabrana iz nekoliko razloga. Vjerujem da je osnovi onaj statusni, kojeg su stekli nevjerojatnim postotkom od 75% najposjećenijih izložbi u Londonu ikada, ili primjera radi, od 20 izložbi koje su organizirali u posljednjih pet godina, petnaest ih je došlo na top listu najposjećenijih!!

Drugi je razlog što je galerija smještena u četvrti Chelsea. U toj su četvrti Brian Jones, Jagger i Richards živjeli početkom šezdesetih.

Izložba će interaktivno pokrivati sva razdoblja rada grupe, koji su u biti i ogledalo onoga što se događalo na svjetskoj muzičkoj sceni u tom trenutku.

Ne zaboravimo, Rolling Stonesi su imali nevjerojatni dar “opažanja trenutka” kad su prilagođavali svoju muziku trendu i time krojili povijest rock muzike. Bio je to u biti jedini način da pola stoljeća ostanu na vrhu.

Nekidan sam našao na vijest da je Rolling Stonesima odbijena zamolba da zasviraju van galerije uoči otvorenja izložbe, tako da će se cijeli „happening“ odvijati unutar izložbenog prostora. A njega će prema priči, biti u izobilju (oko 1800 četvornih metara). Jer galerija je sama po sebi ogromna, a još kad joj se doda odgovarajući sadržaj, onda se dobiva dobitna kombinacija.

Ono što ne iznenađuje je ogroman interes publike. Iako će izložba biti u Londonu do 4. Rujna, rezervacije su već duže vrijeme u prodaji. Nakon Londona, izložba kreće na turneju. Bit će postavljena u desetak gradova, uključujući New York, Los Angeles i Tokio.


The Rolling Stones Announce London Exhibition!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh