Queen – “A Night at the Odeon”

Studeni – 2015.

Bila je to čarobna večer, 24. prosinca 1975, kad je grupa Queen održala svoj završni koncert turneje pred rasprodanim Hammersmith Odeonom, tadašnjem hramu muzike.

BBC je direktno prenosio koncert i magija se te večeri prelila preko cijelog Otoka.

Queen su bili na vrhuncu slave.

“Night in Opera” je harala top listama albuma, debelo zahvaljujući epskoj “Bohemian Rhapsody”, koja je i mimo svoje dužine zavladala doslovno svim listama na svijetu. Queen su napokon omirisali miris prve lige i u njoj ostali do svog kraja.

Iako još dugo vremena od kritike etiketirani kao, “manje talentirani supstituti”, počeli su vladati svijetom glazbe kao rijetko koji bend do tada.


Queen – “Bohemian Rhapsody” / (A Night At The Odeon – Hammersmith 1975)

https://www.youtube.com/watch?v=M-9ERM0Jr4U

Stoga, nije ni čudo da je ovaj koncert piratski snimljen i distribuiran u ogromnoj tiraži. Postaje jedan od najprodavanijih “bootlega” u povijesti moderne muzike.

Čudo je u stvari, što koncert nije službeno izdan. I tek 40 godina nakon, najavljuje se službeni izlazak najpoznatijeg bootlega u povijesti muzike. Dakako, za ovo izdanje sve je primjereno veličini sastava. Snimke su digitalizirane i dovedene do audio savršenstva, slika isto ako.

Producenti i inženjeri su uspjeli sačuvati magični trenutak!

Koncert je uzašao kao DVD izdanje, u standardnom i Blu-ray izdanju. Izašao je i na audio CD formatu, te je dostupan za download i streaming. Vinilno izdanje se podrazumijeva.


Queen – “A Night At The Odeon” / Hammersmith 1975 / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh