Pink Floyd – “Point Me at the Sky”

Prosinac – 1968.

Pink Floyd izdaje petu singlicu u UK, “Point Me at the Sky”.

Singlica ne izlazi u Americi, ali u Kanadi, Japanu i ponekim europskim zemljama se mogla naći u trgovinama.

Mnoga su izdanja van UK bila pogrešno označena, kao “Point Me to the Sky”, što je nakon pola stoljeća od njena izlaska generiralo ogroman interes za nju. Iako nikad nije stigla na top listu, postala je cjenjeni raritet, ne samo ljubitelja Pink Floyda.

“Point Me at the Sky” nije nikad bila izdana na albumu. Čak je izostavljena iz kompilacije “Relics”, na kojoj su se našle rijetke kompozicije koje je grupa stvorila za boravka Syd Barretta u njoj.

Za vrijeme jednog od boravka na BBC-u, snimljena je verzija pjesme “Point Me at the Sky”, koja se našla napokon na albumu, i to na box setu “The Early Years 1965–1972”

Interesantno jest to da je na “b” strani singlice bila kompozicija “Careful with That Axe, Eugene”, koja je uskoro postala koncertni standard grupe i izvodila se do samog kraja života ovog sastava.


Pink Floyd – “Point Me at the Sky”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh