Mastodon – “Emperor of Sand”

Ožujak – 2017.

Svi ljubitelji teškog izričaja su s oduševljenjem dočekati ovu vijest. Mastodon je konačno lansirao dugo obećavajući album “Emperor of Sand”.
Kao prethodnica, izdana je singlica “Sultan’s Curse”.

Kao što je bio običaj, za album se moglo pribilježiti na Amazonu, tako da u trenutku izlaska naručitelj dobije najpovoljniju cijenu i brzu isporuku.

Album je izdan u digitalnom obliku i to kao CD, a bio je dostupan i za download. Naknadno je izdano vinilno izdanje (180-grama), s duplim omotom.
Ukratko, Mastodon je išao utabanim stazama.

Sam album, prema izjavama članova benda, sadrži impresije iz njihovog života, akumulirane u posljednjih sedamnaest godina.
Dakako, sve skupa umotano u tešku baražnu vatru metalnih rifova.


Mastodon – “Sultan’s Curse”

Mastodon je do sada izdao šest albuma. Interesantan je pristup ove grupe, koja logikom direktno nasljeđuje sedamdesete i koncept smislenog izlaganja kako u vidu vinjeta, tako i samog koncepta.

Tako je nakon debut albuma, “Remission”, koji je dobio veoma dobre kritike, bend izdao koncept album, “Leviathan”, koji je u potpunosti baziran na pripovijetki Herman Melvillea, “Moby Dick”.

Bio je to pun uspjeh benda, pogotovo kad se sagleda činjenica da su tri on-line magazina proglasila album “Album of the Year”.

Grupa nastavlja, te se kompozicija “Colony of Birchmen” s trećeg albuma “Blood Mountain”, našla među nominiranim za Grammy Award 2007. godine.

Ni nasljednici, albumi “Crack the Skye” i “The Hunter” nisu ništa lošije prošli, te je bend stekao reputaciju koncertne atrakcije i ozbiljnih stanara na metalnom zvjezdanom nebu.

Posljednji album grupe, “Once More ‘Round the Sun”, izdan 2014. godine je dospio do #6. mjesta Billboarda, što ga čini jednim od rijetkih albuma ovog žanra koji je uspio dospjeti ovako visoko na inače „konzervativnu“ listu.

Stoga, bilo je jasno, a usvjetlu iznesenog, da je Mastodon i ovaj put pogodio u “sridu“.


Mastodon – “Emperor of Sand” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh