Mahavishnu Orchestra – “Unreleased Tracks from Between Nothingness & Eternity”

Travanj – 2011.

album-art

00:00

Zbog nemilih događaja na relaciji diskografska kuća – bend, Columbia Records je odlučila ne izdati treći album Mahavishnu Orchestra. Iako je materijal bio snimljen, sređen i spreman za lansiranje, album je završio na polici i da stvar bude još gora, očito radi legalnih problema, zaboravljen sve do kraja prošlog stoljeća kad je Sony pri kupovini Columbia Records pronašao u arhivi „sveti Gral fuzije“. Objava o pronalasku trećeg albuma najveće grupe koju je fuzija generirala izazvao je ne malo oduševljenje u cijeloj muzičkoj komuni. Album je izdan i postalo je jasno, bilo je to najzrelije i najjače izdanje velikog benda i ravno zločinu postupak s njime.

Kako bi ipak bar nešto vidjelo svjetlo dana, Mahavishnu Orchestra kao treći album izdaje snimke u živo, a koje su se kao studijske snimke našle na neizdanom albumu. „Between Nothingness & Eternity“  je snimljen u živo za koncerta na Schaefer Music Festivalu, koje se 1973. godine održan u Central Parku u New Yorku.


Mahavishnu Orchestra – “Awakening”

No, album nije pokrio cijeli period, već samo jedan nastup. Tek je nakon pola stoljeća u sklopu box seta „The Complete Columbia Albums Collection“, lansiran album “Unreleased Tracks from Between Nothingness & Eternity”, koji idealno nadopunjuje prethodnika.

Razlog neizdavanja prije pola stoljeća je teško pronaći. Možda će jednog dana McLaughlin objasniti sve okolnosti koje su dovele do nemilih događaja. Sudeći po onome što znamo danas, nerado govori o tom vremenu, iako je u njemu živio zvjezdane trenutke i dobivao globalno priznanje svog genija.

Bilo kako bilo, danas na sreću imamo sve što je Mahavishnu Orchestra izdao i snimio. Dakako, postoje nebrojene snimke koncerata, no one su ipak van ovog osvrta.

Ukratko, poslastica za sve ljubitelje fuzije, ali, budimo iskreni, ne samo nje!


Mahavishnu Orchestra – “Unreleased Tracks from Between Nothingness & Eternity” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh