Leslie West
1945. – 2020.

Prosinac – 2020.

Još jedna Woodstock legenda nas je napustila. Leslie Weinstein poznatiji kao Leslie West je preminuo u 75. godini života nakon srčanog udara.

Sljedbenici Djece Cvijeća i Woodstocka, a poglavito Greenwich Village boemske filozofije će se sjećati ovog čovjeka kao idealiste koji do zadnjih trenutaka svog života nije napustio filozofiju mira, ljubavi i tolerancije među ljudima.

Kao mladi tinejdžer se našao u Greenwich Villageu i od prvih dana boravka upoznao i prisvojio filozofiju i način beatničkog života. „Na Cesti“ postaje njegova Biblija, a beatnici njegova familija.

Nakon lutanja po lokalnim grupama, od kojih je s grupom The Vagrants čak imao dva manja hita u istočnom djelu Amerike, upoznaje Felix Pappalardija, koji mu uskoro producira prvi album „Mountain“.

Iz Engleske je krenula heavy lavina u obliku grupe Cream, te nije trebalo dugo čekati da i Amerika da svoj odgovor. Bio je to Leslie West u suradnji s Felix Pappalardijem koji se netom vratio iz Engleske gdje je producirao album Creama, „Disraeli Gears “. Za bubnjevima je nakon lutanja sjeo Corky Laing, i grupa Mountain je rođena. Od prvih su koncerata dobili naklonost i publike i kritike, koja ih je opisivala kao „glasniju verziju grupe Cream“.

Mountain su se uskoro popeli na Billboard top listu s hitom “Mississippi Queen”, kompozicijom koja ih je odvela i na Woodstock.


Mountain – “Mississippi Queen”

Felix odlazi iz grupe, Mountain se raspada, te Leslie West oformljava novu grupu s basistom grupe Cream, Jack Bruceom i nazivaju je West, Bruce and Laing.

Leslie je surađivao s nebrojeno grupa i muzičara. Sudjelovao je na bezbroj albuma, od grupe the Who do teškometalne atrakcije, grupe Clutch.

Još od ranih dana je imao problema s dijabetesom, da bi to u kasnijoj dobi eskaliralo, te naposljetku ga dovelo na operacioni stol gdje mu je amputirana potkoljenica. Pa i onda je nastavio nastupati i snimati, da bi svoj posljednji album „Soundcheck“ izdao 2015. godine i s njime se popeo na #2. mjesto Billboard blues liste.

R.I.P.!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh