Kyle Shutt – “Doom Side Of The Moon”

Kolovoz – 2017.

Nema broja obradama albuma stoljeća “The Dark Side Of The Moon”.

Nema ni broja stilova kojima je odrađeno ovo djelo, od čiste reprodukcije, na principu copy-paste (Dream Theatre), preko Southern/blues verzije (“Dark Side of the Mule”/Gov’t Mule), pa kompanjon diska (Flaming Lips), pa sve do a capella verzije (“Dark Side of the Moon A Cappella”).

Kyle Shutt, gitarista grupe The Sword, je lansirao svoju verziju ovog remek djela.
Dakako, radi se o doom verziji, koju su na trenutke dotakli Dream Theatre, ali u biti nitko obradio u potpunosti u tom stilu.

Na albumu su sudjelovali Shuttovi pajdaši iz matične grupe The Sword, basist Bryan Richie i bubnjar Santiago Vela III, dok je na vokalu Alex Marrero (Brownout / Brown Sabbath), na saksofonu Jason Frey (Black Joe Lewis / Hard Proof) i naposljetku, na klavijaturama Joe Cornetti (Croy & The Boys).

Za mix pultom, izuzetno važnim instrumentom u ovom slučaju, je bio Stuart Sikes, poznat iz suradnje s White Stripes i Rocket From The Crypt.


Kyle Shutt (Pink Floyd) – “Money”

Interesantno je da je album  izašao točno nakon pola stoljeća od izlaska debut albuma Pink Floyd, “The Piper At The Gates Of Dawn”.

Dan nakon izlaska albuma Shutt priređuje prvi koncert u Austenu, kojim otvara turneju po sjevernoameričkom kontinentu. Tehnika i tehnologija angažirana za tu priliku bi posramila i same tvorce albuma.

Več prema lansiranom pilotu, kompoziciji “Money”, se dalo naslutiti da je namjenjen ne samo ljubiteljima  dooma i ostalim metal sljedbenicima, već i za svakog tko uistinu voli original.


 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh