Family – “It’s Only a Movie”

Rujan – 1973.

Album „It’s Only A Movie“   je označio kraj grupe Family. Taj se kraj počeo nadzirati i prije izlaska ovog albuma, ali ga je baš on zacementirao.

Nakon neprestanih traženja i (uspješnih) lutanja po progresivnom i onom manje progresivnom izričaju grupa pokušava probiti još jednu barijeru na progresivnom polju, onu do tada nespojivu, country!
(iako je u Americi već živio pravac oslonjen na country muziku, ali ne na progresivnom izričaju).

Da je ova ideja došla u nekoj od ranijih faza postojanja grupe, vjerojatno bi i rezultat bio daleko bolji i jači, ovako, pokušaj simbioze ili još bolje rečeno, penetracije progresivnog u country je završio na nedefiniranom polju prepunom pitanja bez odgovora.

Razlog je jednostavan, kreativni izvori su presušili i ideje jednostavno nisu nalazile put da se materijaliziraju u poznatom Family stilu. Na albumu ima trenutaka, pa čak i pjesama koje zaslužuju pažnju, ali znajući gabarite ove velike grupe na prijašnjim izdanjima, sve je to bilo premalo, pretanko.


Family – „It’s Only A Movie“

S druge pak strane, album „It’s Only A Movie“  ostaje u povijesti upisan kao jedan od, .. , bar na tom polju, jer kad se analiziraju utjecaji, simbioze i kohabitacija dotad nespojivih žanrova, i pored svih minusa, u okruženju ostaje kao jedinstveni primjer, bar pokušaja.

Nakon ovog albuma Family prestaje s radom, članovi se raspršuju kao rakova djeca, neki uspješno nastavljaju, neki manje uspješno, ali ono s čime se svaki od njih može dičiti jest činjenica, bili su članovi velike grupe i time dio povijesti.


Family – „It’s Only A Movie“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh