Devon Allman – “Ride or Die”

Rujan – 2016.

Vrijeme nažalost neumitno prolazi, katkad sa nama, a većinom mimo nas. Dojučerašnja djeca su stasala u ozbiljnije ljude, a nekadašnji idoli mladosti, danas su (oronuli) starci, koji zadnje atome snage ulažu u svoj rad ili su pak još samo u sječanju.

Klasičan primjer gore navedene tvrdnje je Devon Allman, i dakako, njegov otac, Gregg Allman.

U memoriji se čini da je bilo jučer, kad je mladi Devon snimio svoj prvi album i bio proglašen za veliku nadu. To jučer je bilo ne manje ni više nego prije dvadeset godina. Ma koliko živjeli sa time, sama činjenica uvijek iznenadi.

Devon Allman je od velike nade, preko ozbiljnog bluesera došao do velike prekretnice u karijeri i to s albumom “Ride or Die”.


Devon Allman – “Live from the Heart”

Album je poharao specijalizirane top liste samo par dana od izlaska, smjestio se na prvo mjesto, donoseći Devonu davno priželjkivanu auru atrakcije. Drugim riječima, nakon poprilično godina počelo se isplaćivati ono što je Devon napravio da bi se odmakao od legislative benda svoji predaka i napravio nešto svoje, prepoznatljivo.


Devon Allman – “Watch what you say”

Taj podatak mu daje još veću auru pobjednika, jer nije bilo lako smoći snage maknuti se od moćnog pokrivača koji se zove Allman Brothers Band, te krenuti nekim svojim putem. Mogao je komotno, do kraja života elegantno živjeti i profitirati samo na imenu.

Devon Allman možda neće zauzeti mjesto kao što su zauzeli Allman Brothers Band, jer nije ni vrijeme u kojem bi se to moglo ostvariti. Muzika se raspršila u nebrojeno pravaca, koji su odvukli potencijalnu publiku u neke druge smjerove.

Ali Devon će ostati upamćen po svojoj tvrdoglavosti u trženju novog, svog puta i naviše svega, po tome što je u tome uspio.

I za kraj, nešto malo neobično. Album je posvećen David Bowieu!


Devon Allman – “Ride or Die” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh