Alice Cooper – “School’s Out”

Travanj – 1972.

Alice Cooper je bio poznata faca u rock miljeu. I ne samo u njemu, jer njegova su se poznanstva protegla daleko van njega, dakako unutar art granica.

Bio je prijatelj s Andy Warholom (čiju je sliku, poklon, otkrio nakon pola stoljeća na tavanu), bio je prijatelj sa svim rockerima koji su vladali scenom, dakako, bi je jedan od osnivača „Hollywood Vampires“, kluba pijanica, koja je usput svirala.
Imao je četiri albuma sa svojim istoimenim pratećim bendom. Bio je redovan posjetitelji top lista, dolazio je čak i do njenih vrhova sa singlicama i LP izdanjima. Imao je sve osim jednoga, globalni hit.
I on je napokon došao na petom albumu u obliku singlice „School’s Out“.


Alice Cooper – “School’s Out”

Pjesma je bila toliko zarazna, toliko je dominirala medijskim prostorom da je uskoro postalo jasno da mu prijeti epitet  “one hit wondera“.

Pjesma je pogodila mase u najosjetljivije tkivo i poharala sve oko sebe. Iako su stihovi bili poprilično dvosmisleni, poruke su bile jasne, ukazivali su na negativne strane školovanja i školstva, u toj mjeri da je naknadno, krajem sedamdesetih, Alice preuzimao prvi dio pjesme „Another Brick in the Wall“, Pink Floyda, koja je obradila istu tematiku, kako bi podcrtao značenje lirike.

Muzika je pak sa svoje strane pridonijela da zarazni riff uđe u povijest, a manijakalni kratki solo u anale solaža „za sva vremena“.

Alice Cooper je napokon dobio ono što mu je falilo, a mi hit za sve vremena, hit koji ne priznaje granice ni razdoblja.


Alice Cooper – School’s Out / from Alice Cooper: Trashes The World

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci