Michael Jackson – “Dirty Diana”

Travanj – 1988.

Michael Jackson je bio etablirana mega zvijezda.

Ugovor sa Sonyjem na cifru, nezamislivu do današnjih dana, ga je obavezivao na periodična izdanja albuma, i taj je ritam poštovao.

Iako je „Thriller“ izdao 1982. godine, očito mu se nije žurilo izdati nasljednika, poglavito jer je matična kuća u pauzi između dva studijska izdanja redovno lansirala kompilacije, koje su redom postizale milijunske tiraže.

Uglavnom, nikome nije bilo u interesu ikakvo požurivanje, a poglavito samom Jacksonu, koji je dobio dragocjeni poklon, vrijeme!

Pored punjenja žutih stupaca izdanja diljem svijeta, Michael je svo to vrijeme radio i brusio kompozicije, te je pet godina nakon „Thrillera“ napokon ušao u studio. Na svjetlo dana dolazi album „Bad“, koji je donio Jacksona u prepoznatljivom, ali daleko čvršćem izdanju od prethodnika.

Među devet singlica skinutih s albuma, našla su se dva velika „Man in the Mirror“ i „Dirty Diana“, od kojih potonja biva izdana skoro godinu dana od izlaska albuma.

Kako je svaki korak u medijskom životu Michael Jacksona bio i te kako promišljen, nema sumnje da je lansiranje singlica nakon lansiranja albuma bio dio marketinške strategije. (obično je sasvim obrnuto, ali .. ).

Koliko su singlice pomogle ionako već dobro pozicioniranom albumu, teško je procijeniti, ali da su dobrano napunile bankovne račune sudionika, to sasvim sigurno. Obje su se bjesomučno vrtile na MTV-ju, a ni ostali specijalizirani kanali nisu ostali imuni.

Ukratko, nakon albuma „Thriller“ i njegovih singlica, album „Bad“ i njegove singlice slijede utabani put popločan zlatnim (zelenim) notama.


Michael Jackson – “Dirty Diana”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci