Camel – “Moonmadness” / Royal Albert Hall

Rujan – 2018.

Jedna od najvećih Canterbury grupa, Camel, je ponovo iznenadila. Po tko zna koji put, 2016.-te godine se poput feniksa rađa iz rasutog pepela.

Nakon iznenađujuće uspješne „Snow Goose“ turneje, održava veliki koncert u prestižnom Royal Albert Hall.

Na koncertu izvodi kompletan album “Moonmadness”, koji je svojim postojanjem doveo grupu na top liste i dostojno naslijedio remek djelo, “Snow Goose”.

Album “Moonmadness” je izašao davne 1976. godine i do danas je najkomercijalnije djelo ovog benda. Na top listama je obitavao veoma dugo, te je u Americi došao do #118. mjesto Billboarda, u UK na #15. mjesto nacionalne top liste albume, te je u mnogim europskim zemljama obitavao oko sredine.


Camel – “Ice” / “Camel – Live At The Royal Albert Hall”

Koncert u Royal Albert Hall, održan 17. Rujna, je bilo veliko finale turneje, koja je počela u svibnju te godine u Japanu, gdje grupa još od sedamdesetih prošlog stoljeća uživa svojevrstan kultni status, nastavila se u Turskoj i Izraelu, te naposljetku prelazi u Europu. Veliko finale i završetak turneje okrunjeno je velikim koncertom u Royal Albert Hallu.
Sve u svemu, trideset i dva koncerta.

Za poznavatelje ovog benda, sve ovo skupa i nije bilo baš neko iznenađenje. Ponukani uspjehom, “Snow Goose” turneje, grupa na čelu sa suosnivačem Andrew Latimerom je odlučila nastaviti. Izbor “Moonmadness” albuma se sam nametnuo.

Inače ovo nije bilo prvi put da Camel u Royal Albert Hallu izvodi “Moonmadness”.

Prvi je put djelo izvedeno šest mjeseci po izlasku albuma. Na potpuno rasprodanom koncertu, na pozornici je pored članova grupe bila i London Symphony Orchestra.


Camel – Live at the Royal Albert Hall Sneak Preview

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci