“You Can’t Use My Name: Curtis Knight & the Squires”

Ožujak – 2015.

Još jedan album Jimi Hendrixa je ugledao svjetlo dana.

U biti, reći da je ovo album Jimi Hendrixa, ipak je malo pretjerano, osim ako se izuzme promotivna svrha. Na albumu je Jimi Hendrix samo jedan od muzičara pratećeg benda Curtis Knighta i ništa više od toga.

Ipak, u drugu ruku, poznajući okolnosti koje su vladale nakon Hendrixove smrti, drago mi je da je album izašao, bar kao dokument vremena u kojem je Hendrix sazrijevao kao studijski muzičar. U tom je kontekstu album interesantan svima koji dobro poznaju opus ovog velikana.

Snimke su nastale u periodu između 1965. i 1967. godine, dok je Hendrix svirao gitaru u grupi Curtis Knight & the Squires.


Curtis Knight & the Squires – „Hornet’s Nest”

Dvije kompozicije uvrštene na ovom albumu, („Hornet’s Nest” i “Knock Yourself Out”), obje instrumentali, su napisane od strane mladog Hendrixa i ujedno su prve njegove kompozicije koje su osvanule na nekom nosaču zvuka.

Još dok je svirao s Curtisom, Hendrix oformljava svoju grupu, grupu koju je vidio Chas Chandler i nagovorio ga sa njime krene preko Atlantika.
Ostalo je povijest!

Sam naslov albuma, „You Can’t Use My Name“ je u biti Hendrixov zahtjev, da se njegovo ime ne nađe na naslovnici albuma, koji je trebao izaći kao novo ostvarenje Curtis Knighta i pratećeg benda the Squires.

Što na kraju reći?

Ovo je dokument koji će okorjeli fanovi poželjeti poslušati i imati u svojoj kolekciji.

Za ostale, nisam baš siguran!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh