Ultimatum
Split, Circus (Monty Python)
19. Listopada-2019.

Večer zbornog pjevanja i tona rock ‘ n’ rolla

Dobro poznati splitski rockeri, proslavili su svoj osamnaesti rođendan, postali „punoljetni“ i odličnim koncertom razveselili fanove. U ovih 18 godina, objavili su dva studijska albuma. Prvi – “ULICE ZLA”, 2008 godine, te drugi, “U VIHORU VREMENA” 2014.godine.

Za ovaj klub se zna da svirke počinju u 22 sata22 i 15 i da je koncert do ponoći gotov, tako da se Cirkus, dobrano napunio, već nekih cca 45 minuta prije početka koncerta.

Nakon početnog uvoda, otvaraju koncert pjesmom, “APOSTOLI ROCK’N’ROLLA”, na što je publika u samom startu pjesme, frenetično reagirala i kolektvno zapjevala iz sveg glasa, a to sve sve skupa dodatno pojačalo na pjesmi koja je uslijedila “ULICE ZLA”.

Pjevač Mate već desetljećima barata s mikrofonom i stalkom kao iskusan žongler, a kako je basist Mile bio desno od njega, a visok je skoro dva metra, samo se čekalo kako će ga ovaj u zanosu emocije i pjesme, nesvjesno zviznuti po glavi.

Uslijedile su “AMON RA” i “GROBLJE VOJNIKA”, da bi kolektivna euforija i energija, opet  nastupila tijekom “POBJEŠNJELO MORE” i “SAMO SI TI U SNOVIMA”.

Gitarist, Ante Barišić – Tisha , žargonski rečeno “ubija” gitaru i užitak ga je bilo gledati, poglavito, kako rastura solo dionice. Duje Pelaić je na bubnjevima, a on je ujedno gitarist  i vokal u thrash/black metal bandu GROB. Talentiran momak, nema šta.

Lijepa i ugodna atmosfera stvorila se tijekom odlične balade, “TVOJA BUDALA”. Lako šta su se palili pametni i prepametni telefoni, ali bio je  i velik broj upaljenih upaljača, šta automatski podsjeća na vremena matineja, sentiša-stiskavaca, kad bi se curama prilazilo i pitalo jesu li za ples, a danas su vremena drugačija, pa se novije generacije druže i ljubuju, preko društvenih mreža, a tjelesnog kontakta ni za lijek. Svaka dekada donosi svoje promjene, kako nabolje, tako i na gore.

“ŽIVA VATRA”, “MOJOJ LJUBAVI”, “NOĆ VJEŠTICA”, prošle su tako reći u jednom dahu, a na “AVE CARE DIOKLECIJANE” i “VRATI SE” , Mate više nije mogao skriti suze radosnice, tim više što je čovjek veliki emotivac i svaki put kad je na stageu kao pravi frontemen daje 100%.

Završili su sa “PET ČUPAVIH” , a onda se dogodio prolom decibela i urlanja. Čim su pokušali sići sa bine, publika je momentalno počela vikati , “hoćemo jos, hoćemo još!”Mate više nije mogao doći do riječi, jedva je uspio izustiti: “ljudi vi pivate cilu pismu“. Tako je i bilo “ULICE ZLA”, zborno, grlato i emotivno pjevanje od strane publike.  Palac gore za ULTIMATUM  i još jedan odličan koncert, prepun emocija.

Nakon koncerta, veći dio publike je ostao, družiti se, a s razglasa su išli rock & metal hitovi, do kraja radnog vremena.

Nakon dugo vremena, jedan jako dobar glazbeni tjedan u Splitu , u Cirksu. U utorak su svirali ORKA i BURNUM LEGION, sinoć Ultimatum i idemo dalje. Nema povlačenja, nema predaje; na dobrobit svih rockersko-teškometalnih duša u „najluđem gradu na svitu“, a naravno i šire.


ULTIMATUM – SET LISTA

Intro

Apostoli rock’n’rolla

Ulice Zla

Amon ra

Groblje vojnika

Sestro noći

Pobješnjelo more

Samo si ti u snovima

Tvoja budala

Sudnji dan

Divlja mačka

U vihoru vremena

Živa vatra

Mojoj ljubavi

Noć vještica

Ave care dioklecijane

Vrati se

Pet čupavih

*bis Ulice zla

Autor video clipova: Branko Skoko

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ultimatum – “Ave care Dioklecijane” / live in Split 19.10.2019.

Ultimatum – “Živa vatra” / live in Split 19.10.2019.

Ultimatum – “Sudnji dan” / live in Split 19.10.2019.

Ultimatum – “Vrati se” / live in Split 19.10.2019.

Ultimatum – “Sestro noći” / live in Split 19.10.2019.

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh