Cream – “Fresh Cream” / Deluxe
03. Ožujka – 2017.

U povodu obljetnice izlaska, na tržište je plasirano prošireno, “deluxe” izdanje prvog albuma grupe Cream, “Fresh Cream”.

Izlazak ovog albuma je nagovijestilo, a potom i potvrdilo dolazak nove epohe u muzici i potpuno novih odnosa unutar samih medija. Muzika je uvijek bila prisutna u životima ljudi, još od davnih pećina do današnjih dana, ali nikada nije bila sastavni dio života u obimu u kojem je bila dva desetljeća krajem prošlog stoljeća.

Ne mogu reći da grupa Cream i njihov prvijenac “Fresh Cream” imaju isključive zasluge za to, ali ono što mogu reći je da su debelo pridonijeli statusu kojeg je muzika imala u to vrijeme. Shodno tomu, album predstavlja jedan od kamena temeljaca u kulturi prošlog stoljeća i diskografska kuća je dostojno obilježila taj status.

Na stanu “grebanje po dnu kace” i plasiranje snimaka koje u biti nikada ne bi smjele ugledati svjetlo dana i iglu gramofona, bit interesantno je vidjeti kako su neke “vječne” kompozicije trebale izgledati, a nisu, ili pak različite verzije istih.

Set se sastoji od četiri CD-a sa bogatim bookletom.

Prva tri CD-a sazdržavaju originalni album, verzije pjesma koje se nalaze na originalno izdanom, ostaci sa snimanja koji se nisu našli na albumu i muzički “komadi” koji su ostali u embrionalnoj fazi, jer je odlučeno da se napuste u korist drugih („obećavajućih“) i naposljetku, BBC snimke koje do sada nisu bile emitirane.


Stranica koju ste otvorili je samo uvod u objavu. Integralnu verziju možete naći ovdje!

Povezani članci