Amon Düül II – “Tanz der Lemminge”
03. Ožujka – 1971.

S albumom „Yeti“ , Amon Düül II je izašao van granica komune, Njemačke, pa i Stare Dame. Glas o političkom/art pokretu u Njemačkoj se prenio i preko Velike Bare, te je bend stekao legitimitet koji mu je do priliku da se odmakne od striktne lokacije.

Nasljednik, „Tanz der Lemminge“, dupli kao i prethodnik, je donio Amon Düül II u nešto drugačijem svjetlu, ali još uvijek čvrsto ukorijenjenim u Kraut rock esenci i dakako, s kompozicijama koje su, iako proizašle iz jamova, ovaj put poprimile nešto drugačije konture.

Za razliku od albuma “Yeti“, album „Tanz der Lemminge“, je konceptualni album, sastavljen od tri suite, od kojih se treća, „Chamsin Soundtrack“, proteže na dvije strane vinila.

Još jedna je razlika između albuma „Yeti“ i „Tanz der Lemminge“. Vjerojatno osokoljeni uspjehom prethodnika, na ovom albumu bend eksperiment podliježe improvizaciji i iz nje izvlači kompozicije. Tako u biti album u cjelini zvuči kompaktnije od prethodnika, ali na drugu stanu, za mnoge, uključujući i pisca ovih redaka, manje izazovnije.


Stranica koju ste otvorili je samo uvod u objavu. Integralnu verziju možete naći ovdje!

Povezani članci