The Troops Of The Doom – „A Mass To The Grotesque“

“A Mass To The Grotesque” je drugi studijski album The Troops Of The Doom, bivšeg gitariste Sepulture, Jairo Guedza.
I
zašao je 31. svibnja, 2024. preko njihove diskografske kuće Alma Mater Records.

Album započinje sa „Solve Et Coagula“, „Chapel Of The Ghouls“ i „Dawn Of the Mephisto“ (čiji su video spotovi predstavili album). Napravljeni su u stilu death/thrash metala 80’ih, dok „Demed Divinity“ i „Imposter King“ ostavljaju dojam kao da su neobjavljene pjesme iz rane faze Sepulture („Bestial Devastation“/“Morbid Visions“).

„Faithless Requiem“, kao i „Terror Inheritance“ me podsjećaju na fazu Kreator – „Pleasure To Kill“ i Slayer – „Hell Awaits“.

Tu je i „Psalam 7:8  – God Of Bizzare“, koja počinje s ambijentalnim instrumentalom te prelazi u brutalni thrash/death metal.

„The Grotesque“ i „Blood Upon The Throne“ su old school death metal koja se veže za floridsku scenu (Death, Cannibal Corpse).

Album završava s „Venomous Creed“, koji je, iako je više kao doom/sludge metal ne gubi žestinu, već je dodaje.


The Troops Of The Doom – „Chapels Of The Unholy“

Sam album je u stilu ekstremnog metala 80’ih, kao što je Slayer, Sodom, Kreator i floridska scena, što nije ništa čudno, pošto je sam album miksan i masteriran u čuvenom Morrisound Studio u Tampi (meka death metala) od strane Jim Morrisa.

Album je sniman i produciran u Brazilu. Producent je bio André Moraes (koji je radio na albumu Sepulture, „Dante XII“), dok je naslovnicu albuma napravio Dan Seagrave.

Za album bi mogli reći da zapravo predstavlja preporod ekstremnog metala 80’ih, (Slayer, Death, Cannibal Corpse, Kreator, i naravno Sepultura).
Produkcija albuma je odlična, imamo najbolje od oba svijeta: zvuk 80’ih (odlični riffovi i solo) i kvaliteta moderne tehnologije, tako da je ovaj album MUST HAVE za svakog tko je ljubitelj ekstremnog metala 80’ih.

I za kraj bi citirao gitaristu, Jairo Gudeza: “Naslov ‘A Mass To The Grotesque’ nosi simboliku istinske ode ružnom, zlu, strahovitom. Obuhvaća sve i svakoga tko se ne uklapa u kalupe takozvanog ‘evoluiranog’ društva, birajući život u sjeni. Mračna liturgija za odbačene i njihove sljedbenike, koji nalaze utočište i utjehu u nedostatku svjetla i u navodnoj diktaturi božanske riječi, kakva god ona bila. Groteska je otpor, gdje ništa nije sveto!”
Make metal evil again!

The Troops Of The Doom:
Jairo Guedz – gitara
Marcelo Vasco – gitara
Alex Kafer – vokal, bas
Alexandre Oliveira – bubnjevi


The Troops Of The Doom – „A Mass To The Grotesque“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

na vrh