Tedeschi Trucks Band – “Live from the Fox Oakland”

Ožujak – 2017.

Tedeschi Trucks Band je nastao u trenutku kad su supružnici Derek Trucks i Susan Tedeschi shvatili da njihova kompatibilnost seže dalje od braka. Rezultat te spoznaje je Tedeschi Trucks Band, koji nakon definitivnog raspada the Allman Brothers Benda doživljava pravu renesansu.

Prisjetimo se, bend je osnovan 2010. godine kao side projekt Derek Trucka, koji je u to vrijeme bio član Allman Brothers Banda. Zajedno s Warren Haynesem je na pozornici (uspješno!) mijenjao legende, Duane Allmana i Dickey Bettsa.

Iako na marginama medijske pozornosti, 2011. godine Tedeschi Trucks Band izdaje prvi album “Revelator”.


Tedeschi Trucks Band – “Let Me Get By”

Album je bio jedno od najugodnijih iznenađenja na medijskoj sceni uopće, a godinu kasnije, dobio je i prestižnu “Grammy Award” za najbolji blues album te godine. Paralelno s radom u matičnoj grupi, Derek strpljivo gradi reputaciju novog benda, da bi mu se po raspadu Allman Brothers Banda u potpunosti posvetio.

Kako je nestanak južnjačke legende ostavio ogroman prazni prostor, Tedeschi Trucks Band je uspješno uskočio, te danas predstavlja jednu od najvećih koncertnih atrakcija južnjačkog smjera. Nakon tri studijska i jednog živog albuma, Tedeschi Trucks Band izdaje još jedan živi album.

“Live from the Fox Oakland” je izašao 17. Ožujka, 2017. godine i donosi Tedeschi Trucks Band u do tada najboljem izdanju.

Derek Trucks je inače nećak preminulog Butch Trucksa, suosnivača Allman Brothers Banda. Nije ni tajna da je ime dobio po sastavu Derek and Dominos, u kojem je gostovao drugi veliki Allmanovac, Duane Allman.


Tedeschi Trucks Band – “Live from the Fox Oakland” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh