Gregg Allman – “Southern Blood”

Rujan – 2017.

Gregg Allman je preminuo u Svibnju 2017-te, ali njegov duh i dalje lebdi južnjačkim prostranstvima američkog kontinenta.

Kao neosporni lider Allman Brothers Benda, Gregg je s bratom Duaneom i ništa manje bitnom ekipom koja je činila ovaj legendarni južnjački sastav, kreirao južnjačku muzičku scenu prošlog, ali i ovog stoljeća.

Iza ovog sastava i nije ostao toliko veliki opus koliki je bio njihov utjecaj na muzička gibanja u prošlom stoljeću.

I kad o utjecajima govorim, moram se ponovit u dvije stvari.
Allman Brothers Band su snimili jedan od najvećih živih albuma u povijesti muzike, “Live at Fillmore East”.

Slijedom toga ne čudi i sljedeća frapantna činjenica. Za vrijeme života prve inkarnacije benda, s Duane Allmanom i Berry Oakleyem u sastavu, Allman Brothers Band je na turneji pratilo na trenutke desetak tisuća ljudi. Ili pojednostavljeno, iz grada u grad za njima je išla karavana koja je instant punila dvorane, ostavljajući veoma malo mjesta lokalnima da uživaju u koncertu. Koliko je to bilo uzelo maha kazuje i činjenica da su organizatori radi protesta morali ostavljati dio karta koje su se prodavale uz predočenje iskaznice o prebivalištu!


Gregg Allman – “My Only True Friend”

Da se vratim na album.
“Southern Blood” predstavlja Greggovulitmativni statemet” i prodavao se kao “ljekovita voda”, bez obzira na kvalitetu sadržaja. Znajući kakve je kriterije imao Gregg, ni taj faktor nije bio pod upitnikom. Sam Gregg je naime bio autor nekih od vječnih standarda matične grupe, a ne za ništa je nosio nadimak po svojoj pjesmi “Midnight Rider”

Album je producirao sam Gregg uz asistenciju stalog suradnika u studiju, Don Wasa.

Po lansiranju,  posebna je pažnja poklonjena vinilu, iz razumljivih razloga.

I još nešto, možda i najbizarnije u ovoj priči. Prije nekog vremena, hiper-realistički slikar Vincent Castiglia je napravio portret Gregg Allmana na kojem je umjesto boja, koristio krv koju su donirali Gregg i njegova djeca. (slika je na početku vido clipa kojeg možete vidjeti gore!)

Kao pilot singlica u medije je puštena pjesma “My Only True Friend”.
S malo znanja engleskog jezika, sve jasno!!


Gregg Allman – “Southern Blood” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh