Santana – “Spirits Dancing in the Flesh”

Lipanj – 1990.

album-art

00:00

Santana izdaje šesnaesti album „Spirits Dancing in the Flesh“.

Sam omot je sugerirao neku vrst povratka korijenima na kojima je nastao treći album grupe, no, stvarnost je bila drugačija. (ipak i danas ostaje pomalo nejasno zašto je Santana posegnuo za ovim idejnim rješenjem?).

Nastao u nekom kreativnom vakuumu, u kojem je Santana lutao kroz različite faze rada koje su mu priskrbile ime i status, album rijetkim bljeskovima ne dosiže ni približno visine u kojima obitavaju prethodnici.

A počinje obećavajuće. Opener „Let There Be Light/Spirits Dancing in the Flesh” gleda prema gospelu i to na Santanin način. U biti, da je album nastavio tim putem, možda, možda bi iznjedrio neku novu fazu stvaralaštva. Ovako, pokušaj vrijedan spomena i samo to.


Santana – “Full Moon”

Ostatak albuma ne budi neka sjećanja nakon slušanja, pa čak ni instrumental, i time mu priskrbljuje ono neminovno, prašinu na policama.

No, album po izlasku nije dobio unisono loše kritike, dapače. Omer dobro/loše je bio skoro izjednačen, da bi dandanas ta ocjena ostala, polariziranost koja u biti ovisi o ukusima i očekivanjima.

Stoga, da bi ste donijeli svoj sud, poslušajte album.

Album nije ni komercijalno potpuno podbacio. Popeo se na osamdeset i peto mjesto Billboarda, i to bez i jedne singlice koja bi ga donijela na tu prestižnu listu.

U tom kontekstu, Santanu je jednostavno nemoguće valorizirati svakodnevnim aršinima.


Santana – “Spirits Dancing in the Flesh” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh