Rod Stewart – „Every Picture Tells Story“

Svibanj – 1971.

album-art

00:00

Rod Stewart izdaje treći solo album, „Every Picture Tells Story“.

Album predstavlja vrhunac prvog dijela Stewartove solo karijere i vodi ga na prvo mjesto top lista s obje strane Atlantika, pa i šire.

Album u sebi sadrži sve ono što je godinama strpljivo izgrađivao i akumulirao u sebi kao blues i folk pjevač, dakako, bogato garnirano rock’n’rollom.

Isto tako, po mnogim anketama tog doba, biva proglašen za najbolji album godine.

Slušajući ga, niti malo se ne čudim tim hvalospjevima, jer Stewart je njime uspio uhvatiti „muzu za guzu“ i nije je ispuštao do zadnje sekunde posljednje kompozicije na albumu.

Dakako, album se našao i na top 500, listi Rolling Stonea, za vječne albume, i to na 172. mjestu. To mu je donijelo i ulaznicu u jednu drugu vječnu listu – 1001 album kojeg se mora poslušati prije nego umrete.


Rod Stewart – “Maggie May”

Sam album, pored impozantnih kompozicija, sadrži singlicu, „Maggie May“, koja je zacementirala vrhove lista svojim prisustvom.

I za kraj ovog malog osvrta, ipak da ne bude sve naj… . evo i one druge strane medalje.

Rod Stewart nakon ovog izdaje još jedan dobar album. „Never a Dull Moment“, na kojem nastavlja koračati stazom koju je utabao prethodnik. No, pukotine se počinju nadzirati na sljedećim albumima. I pored komercijalnog uspjeha, Rod se jednostavno gubi u onom prog/rokerskom smislu i postaje tipičan AOR glazbenik,

Ništa lošeg u tome, da progresivna scena nije izgubila jednu veliku osobu. No, to nije prvi put da je Rod prouzročio takav gubitak. Prvi puta je slično napravio kad je napustio suradnju s Jeff Beckom, nakon snimanja njegovog prvog solo albuma “Truth”. Bila je to jedna od najvećih grešaka u rocku tog doba, jer duo Beck/Stewart je u biti bio jedini koji je mogao dostojno parirati duetu Page/Plant.

No, to je već druga priča.

Bilo kako bilo, za ovu crticu iz povijesti, dovoljno. Ako ste u prilici, poslušajte prva tri ili pak četiri solo albuma Rod Stewarta. Nećete vjerovati da je to isti čovjek koji danas pjeva poskočice i „tin pan“.


Rod Stewart – „Every Picture Tells Story“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

na vrh