Rod Stewart – “Blood Red Roses”

Rujan – 2018.

Rod Stewart je održao obećanje dano u Ožujku 2018-te godine, lansirao je novi album “Blood Red Roses”.

Bio je to nasljednik uspješnog, platinastog “Another Country”, kojeg je Stewart izdao 2015. godine. Album “Another Country” je bio prvi album ovog umjetnika koji je od davne 1976. godine i albuma “A Night On The Town” zasjeo na prvo mjesto u UK.

Ono što je značajno, ali i obećavajuće, jest da se Rod vratio pisanju pjesama. Možda će izgledati pomalo čudno, jer u proteklom je razdoblju debelo eksploatirao tuđe radove koji su u većini nosili albume. Nije ni čudna onda percepcija širokog auditorija o Stewartu kao pjevaču i samo kao pjevaču. Danas je potpuno zaboravljeno da je Rod Stewart na svojim počecima i te kako obećavao na polju pisanja pjesma, kako lirike, tako i muzike, te je svojevremeno s Jeff Beckom bio pandan duu iz Led Zeppelina, Jimmy Pageu i Robert Plantu. Nažalost, Rod napušta Jeffa i kreće putevima solo karijere.

Počeci su bili više nego briljanti. Prvim solo albumima je zarobio srca blues rock fanova, snimivši četiri vrhunska albuma žanra koji i dan danas visoko kotiraju u okruženju.


Rod Stewart – “Blood Red Roses”

Dolaskom disko muzike i polaganim tamnjenjem rocka u mas medijima, Rod se okreće komercijalnijim formama i tu gradi mega uspješnu karijeru. Nažalost, daleko od blues korijena ali, …. to je bio njegov izbor.

Nakon serije uspješnih albuma na kojima izvodi večinom tuđe pjesme, albumom “Another Country” u neku ruku nagovještava povratak. To se donekle i ostvarilo s novim albumom. Doduše, nitko ne očekuje “Never a Dull Moment” ili “Gasoline Alley ” ili ” An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down “ ili “Every Picture Tells a Story”, ali, bar neke naznake prijašnje veličine su dovoljne da zadovolje današnji auditorij koji ga još uvijek pamti kao velikana blues rock scene.


Rod Stewart – “Blood Red Roses” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh