Paul Simon – “Stranger to Stranger”

Lipanj – 2016.

Paul Simon izdaje novi album, “Stranger to Stranger”.

Prije albuma lansirana je i druga singlica, “Cool Papa Bell”. (Prva je bila “Wristband”)

Obje su singlice pokazale, a album dokazao, još jedno dobro ostvarenje ovog autora. Iako je Paul Simon posljednji album “So Beautiful or So What” izdao 2011. godine, cijelo je vrijeme bio prisutan na sceni (nažalost i u žutoj štampi!

Paul Simon je postao svjetski fenomen u duetu Simon & Garfunkel ,sa Art Garfunkelom, kad je duo doslovno zarobio svijet svojim pjesmama i načinom na koji su ih interpretirali.

Tko danas nije čuo za “Bridge Over Trouble Water”, “Mrs Robinson”, “Cecilija” .. i niz je predug da bi se spomenulo samo one najbitnije.

Kako je vrijeme odmicalo, slava ih je još više nadahnjivala te su karijeru završili veličanstvenim trijumfom na otvorenom koncertu u Central Parku (New York City), na kojem se skupilo više od 500 000 ljudi!

Da je tog trenutka Paul Simon otišao u mirovinu, ostao bi legenda i ikona folk rocka.

Ali, nakon raspada dueta Paul je krenuo jednom drugom stazom, novom, neutabanom.

Postaje jedan od prvih, uz Petera Gabriela, koji spoznaje neminovnost miješanja stilova i time udara temelje onom što će se kasnije nazvati “world music” ili “etno muzika“.

Albumima vrhunske kvalitete stječe status solo umjetnika kojeg poštuju svi, od vojske fanova, preko kritičara, do muzičara.

Ukratko, Paul Simon je u jednom životu napravio dvije svjetski priznate karijere.

Album “Stranger to Stranger” vjerojatno neće označiti prekretnicu u karijeri, niti će postaviti kamen temeljac za neku drugu, ali ono što je sigurno, zauzeti će značajno mjesto u opusu ovog umjetnika.


Paul Simon – “Wristband”

Paul Simon – “Cool Papa Bell”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh