Brian Ferry – “Boys and Girls”

Lipanj – 1985.

Brian Ferry lansira šesti solo album “Boys and Girls”.

Bilo je to prvo izdanje ovog umjetnika nakon što je matična grupa Roxy Music i službeno prestala postojati. Počevši u eri glam rocka, pozicioniravši se na progresivno krilo Roxy Music ispisuje nezaboravne stranice muzike u povijesti prošlog stoljeća.

No, skoro paralelno s izdavanjem albuma iz opusa matične grupe, Brian Ferry izdaje i solo albume, koji su redom dobro ocijenjeni. U biti, njegovi solo albumi su u neku ruku uvijek nagovještavali u kojem smjeru će sama grupa krenuti, što i nije ni čudno jer je bio lider i jedan od glavnih autora u grupi.

Album “Boys and Girls” predstavlja vrhunac trenda zvanog „sophisti-pop“. Bila je to specifična mješavina new wavea, jazza, soula i popa, izričaj koji se u pravilu garnirao s poliranom produkcijom.


Bryan Ferry – “Slave To Love”

Album je nosila singlica “Slave to Love”, za koju je vladalo jedinstveno mišljenje da je najljepša balada koju je iznjedrio Brian Ferry. No, ni ostatak albuma ne zaostaje za njom, a rezultat je bio očit. Na UK top listi dolazi na prvo mjesto, na Billboardu zauzima #36. mjesto, a diljem svijeta redom se nalazi u gornjim pozicijama.

Na albumu je surađivala cijela armija poznatih imena. Dugo bi bilo sve nabrojiti, ali ipak moram naglasiti par njih, Nile Rodgers, David Gilmour, Mark Knopfler, Tony Levin, Neil Jason, Marcus Miller, … .

Sve su recenzije albuma redom bile pozitivne, čak je i Rolling Stone magazin za album donio iznimno povoljnu recenziju s naglaskom na kompoziciju “Slave to Love”, za koju je napisao „one of his greatest love songs ever, the hypnotic slow-dance“ (izvor: Wikipedija)

Stoga, kao sumarum, ovo je album koji je reprezentativan u žanru, obilježava ga na najljepši način i determinira autora raskošnog talenta.

Uostalom, Brian Ferry je to dokazao nebrojeno puta u prošlosti.


Brian Ferry – “Boys and Girls” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

na vrh